HENGSTEN 2018 - Dressuurhengsten

RECENT NIEUWS


Valdez: donkerbruin - geb. 2002 - stokm. 1.73 m. KWPN.


De dressuurverrichtingskampioen van het jaar 2005 Valdez was met Kirsten Beckers startgerechtigd in de Intermediaire I en een blessure onderbrak langdurig zijn carrière.

Door Ingrid Gerritsen is Valdez het afgelopen jaar weer succesvol gestart met percentages rond de 70% in de lichte tour. Valdez is vrij van het bloed van Flemmingh, Ferro en Gribaldi.
Van hem zijn twee zonen goedgekeurd. Het Oldenburg Verband keurde Velvet Touch (mv. Haarlem), die in de verrichtingstest voor alle basisgangen 8+ scoorde. Het KWPN keurde in 2011 Davinci (mv. Voltaire) goed, die o.a. een 9 kreeg voor de galop. 14 dochters van Valdez zijn al elite, 7 sport en 48 nakomelingen PROK-gekeurd.Met als vader de keurhengst Houston (Belisar x Pion) en via de moederlijn  het vertrouwde prestatiebloed van Broere Jazz dan overgrootvader Nabuur (v. Uppercut xx) en daarna de Volbloed Tangelo xx zorgt Valdez voor de nodige bloedspreiding en hij heeft met 1.9% dan ook een laag verwantschapspercentage.

Valdez geeft ruimte, kracht, souplesse en gedragenheid in de draf en de galop en meerdere nakomelingen lopen al lichte tour. Zijn kinderen zijn makkelijk in de omgang en nodigen uit om fijn te rijden. Van de 284 4-jarige en oudere nakomelingen van Valdez lopen er 88 (ca. 31%) in de sport.

Dekgeld: € 750,- excl. btw en koerierskosten, bij gust € 500,- euro excl. btw. retour.


 


4-6-2018
Nieuw dressuurbloed op stal: King de Niro (De Niro x Ampere z x Havidoff)

Wij zijn blij dat wij aan u kunnen voorstellen King de Niro sinds vorige week KWPN goedgekeurd! &nbs...

Lees meer
22-3-2018
Hengstenshow met High Shutterfly & Just One bij Manege Beukers!
a.s. zaterdag 24 maart, hengstenshow bij Manege Beukers in Oudkarspel met de KWPN goedgekeurde hengsten High Shut...
Lees meer