HENGSTEN 2017 - Dressuurhengsten

RECENT NIEUWS


Hennessy: zwart, geb. 2012, stokm. 1.70 m. KWPN


Hennessy combineert het bloed van drie absolute topverervers: De Niro, Jazz en Ulft. Zowel De Niro als Jazz voerden jarenlang de WBFSH-ranking voor de dressuurhengsten aan en presteerden daarnaast allebei succesvol op Grand Prix-niveau. De Niro wordt gezien als één van Duitslands waardevolste dressuurhengsten en staat te boek als vader van beroemdheden als Desperados FRH, Delgado, D’Agostino FRH en Glock’s Voice. Grootvader Jazz is niet meer weg te denken uit de dressuurpaardenfokkerij en is nog altijd beroemd als vader van toppers als Glock’s Johnson TN en Jerich Parzival. Laatstgenoemde werd geboren uit de beproefde combinatie Jazz x Ulft, die ook de afstamming van Hennessy versterkt.

Moeder Silhouette is een elite, preferente merrie die met goed gevolg de merrietest heeft afgelegd en een 8 voor haar galoppade verdiende. Daarnaast is Silhouette de volle zus van de goedgekeurde Prix St. Georges-hengst Ragtime van de Amerikaanse Christina Robinson. Naast vele succesvolle dressuurpaarden komen ook enkele internationale springpaarden en de KWPN-hengst Graveur uit de directe lijn van Hennessy.


 Zwarte parel met louter stempelhengsten!

De prachtige zwarte parel Hennessy werd met droomcijfers ingeschreven bij het KWPN. Hij behaalde in totaal 82 punten, waarbij zijn geweldige galoppade, fijne souplesse en uitstekende houding en balans met 8,5 en werden becijferd. Hennessy verdiende ook voor de aanleg als dressuurpaard een 8,5 en 8’en voor de overige basisgangen stap en draf. Hennessy werd kampioen van het KWPN verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten. Hennessy heeft een super karakter en laat onder het zadel al een aantal mooie verrichtingen zien.

De eerste veulens van Hennessy zijn goed ontwikkelde dressuurveulens met een aansprekende voorhand. De veulens bewegen goed met veel souplesse en een ondertredend achterbeen in de draf en ze galopperen met veel ruimte, souplesse en balans. La Nadinda Altena werd reservekampioen van de dressuurveulens van de CK Zuid-Holland en Lord Hennessy B werd reservekampioen van de CK Friesland. Latanya VDL werd 3e tijdens de veulenkeuring van Harich.

Dressuurindex KWPN: 179

Dekgeld: € 1.000,- excl. 6% btw & koerierskosten, bij gust  € 700,- excl 6% btw retour.


Hennessy x Vivaldi

Hennessy x Trento B

Hennessy x Amidou


  

 
29-9-2017
Carrera Zilver Sires of the World Zangersheide
De KWPN goedgekeurde hengst Carrera springt naar Zilver in de Sires of the World in Lanaken.
Het was een moeilij...
Lees meer
2-7-2017
Succesvolle lokale en centrale keuring afdeling Utrecht!
Magnifiek v: High Shutterfly x Unaniem Kampioen bij de springveulens fok/eig:  Brian Rijsdijk.
Jakunea O....
Lees meer