HENGSTEN 2018 - Dressuurhengsten

RECENT NIEUWS


Iconic B: donkere vos - geb. 2013 - stokm. 1.75 m. KWPN


Iconic B, KWPN-verrichtingskampioen in 2016 met maar liefst 86 punten, combineert een schitterend exterieur en excellente bewegingen met geweldig karakter. Wat hem voor de fokkerij nog interessanter maakt, is zijn pedigree. Zijn moeder Niniek STV was zeer succesvol op Grand Prix niveau onder Joyce Lenaerts.Uit deze bijzonder succesvolle moederlijn komt flink aantal dressuurpaarden die Z2 en hoger geklasseerd zijn, waaronder Grand Prix-paarden als Junior STV, Hermes, Amadeus en Dominant. Junior STV werd gereden door Anky van Grunsven, evenals Iconic’s krachtig en elastisch bewegende vader Bon Bravour en grootvader Painted Black. De hengst Jazz zorgt voor een extra scheut dressuuraanleg.

Iconic scoorde drie keer het droomcijfer 9; voor de stap, galop en rijdbaarheid en instelling. Juist met zijn uitmuntende stap en fantastische instelling en rijdbaarheid kan Iconic dat brengen waar in de Nederlandse dressuurfokkerij behoefte aan is.

Marian Dorresteijn, lid van de hengstenkeuringscommissie, was tijdens de KWPN-hengstenkeuring 2018 vol lof over Iconic tijdens de presentatie onder het zadel. “Hij toont bloed bij het rijden, heeft een ruime draf, maar laat zich opvallend goed sluiten. Hij wordt dan alleen nog maar mooier en mooier.”

Dekgeld € 1.000,- bij gust € 750,- retour (excl. btw en koerier kosten)

 
4-6-2018
Nieuw dressuurbloed op stal: King de Niro (De Niro x Ampere z x Havidoff)

Wij zijn blij dat wij aan u kunnen voorstellen King de Niro sinds vorige week KWPN goedgekeurd! &nbs...

Lees meer
22-3-2018
Hengstenshow met High Shutterfly & Just One bij Manege Beukers!
a.s. zaterdag 24 maart, hengstenshow bij Manege Beukers in Oudkarspel met de KWPN goedgekeurde hengsten High Shut...
Lees meer