HENGSTEN 2015 - Springhengsten

RECENT NIEUWS


Farfan M: donkerbruin, geb. 2010 stokm. 1.64 m. KWPN

Het complete plaatje met alles erop en eraan vertegenwoordigt deze jonge hengst Farfan M.
Met 3 vaders op rij Cantos, Lux en Nimmerdor, die zelf internationaal sprongen én internationaal springende nakomelingen brachten, is de eerste wens vervult.

Cantos heeft inmiddels 14 nakomelingen internationaal lopen en voegt uit iedere jaargang weer nieuwe topspringpaarden toe. De Hannoveraan Lux is in vele fokgebieden ingezet en hij leverde 69 internationaal springen nakomelingen waarvan Utascha SFN en de KWPN-hengst Tornesch de bekendsten zijn.  Nimmerdor behoeft als hengst van de eeuw geen toelichting. Hij heeft de basis gelegd voor het huidige hoge niveau van de KWPN-springpaardenfokkerij.


Farfan Ermelo, met Bart Bles

Met 3 moeders op rij Nikita, Juweel en Passe, die allen het predikaat prestatie voeren is de tweede wens vervult. Farfan M is o.a. familie van Socrates II, Wimbledon en Washington, allen van Calvados en internationale springpaarden.  Ook de KWPN-hengst en internationaal springpaard Lancelot komt uit deze moederlijn. Hannover keurde de hengst Dutch Jumper (Lucky Boy x Saphira x Nikita, de moeder van Farfan M).

Farfan M zelf is een schitterende luxe hengst met 3 uitstekende basisgangen (stap: 8, draf: 7,5 en galop: 8) en kreeg prima waarderingen voor de springkenmerken, waarbij vooral zijn supersnelle reflexen (8.5) eruit springen. Met daarbij een 8 voor rijdbaarheid en instelling vervult hij de volgende wens van vele fokkers. Een compleet makkelijk te rijden springpaard voor het hoogste niveau met ruim voldoende bewegingen en een luxe uitstraling!Farfan M is een eerlijke en sensibele hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich ruim voldoende bewerken en heeft een gevoelige mond.

Het te verwachten bevruchtend vermogen is ingedeeld in de klasse goed en een drachtige merrie is het begin van de vooruitgang.Volgens het KWPN-aanparingsadvies kan Farfan M bloed en ras toevoegen en de basisgangen en reflexen verbeteren. De hengst lijkt het beste passen bij merries die over maat en formaat beschikken.Farfan M voert 45.70% volbloed in zijn pedigree en die intelligentie, inzet, luxe en souplesse is hem aan te zien. Op basis van de sportprestaties van zijn familieleden heeft Farfan M een verwachtingswaarde van 146 35% en hoort daarmee tot de 2% van zijn jaargang met de hoogste genetische aanleg voor springen. 
Wie nu oplet, is klaar voor de toekomst !!

Dekgeld: € 900,- bij gust € 650,- retour. excl. koerierskosten.
3/20/2015
Hengstenbrochure 2015 via In de Strengen.
Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om onze Hengstenbrochure via In de Strengen te verspreiden. Vrijdag 20 maart aansta...
Lees meer
3/14/2015
Mooi succes voor de KWPN goedgekeurde KWPN hengst Carrera (Larino x Contender).
Gisterenavond vond de Utrechtse kampioenschappen  Z en ZZ springen plaats. Met twee foutloze manches en een foutl...
Lees meer