WIJ HETEN U GRAAG WELKOM OP HENGSTENHOUDERIJ LAUW VAN VLIET!


Onder de rook van Utrecht ligt het plaatsje IJsselstein. Daar is gevestigd het gecertificeerde Hengstenstation Lauw van Vliet. Deze gerenommeerde Hengstenhouderij is een begrip voor de enthousiaste fokker die voor kwaliteit, service en persoonlijk contact gaat. De nadruk is in de loop der jaren is komen te liggen op de Dressuur en Springpaardenfokkerij. Vanuit deze gedachte biedt Hengstenhouderij Lauw van Vliet u kwalitatief hoogwaardige keuze aan dressuur en springhengsten.

Hengstenhouderij Lauw van Vliet wordt gerund door Lauw van Vliet, zijn vrouw Jenet samen met een aantal medewerkers en stagiaires.

Hoe het allemaal begon.
Van kinds af aan is Lauw helemaal weg van pony’s en paarden. Als klein mannetje is hij niet op stal weg te houden. Op 16 jarige leeftijd komt Lauw in contact met de HBC stal in Waddinxveen. Naast het rijden en uitbrengen van jonge paarden is daar ook de kennismaking met het klaarmaken en trainen van “jonge” hengsten. Deze passie ontwikkelt zich in de loop der jaren en Lauw besluit in 1986 voor zichzelf te beginnen. Hengstenhouderij Lauw van Vliet is geboren.

Jenet van Manen is geen onbekende in de paardenwereld. Zij is de derde generatie uit de bekende hengstenhouderij familie van de Familie Van Manen. Al jong krijgt Jenet de liefde voor paarden met de paplepel ingegoten. In 1989 besluiten Lauw en Jenet samen verder te gaan. Met de komst van de drie kinderen Anne, Lauwrens en Colet is het actief paardrijden omgezet in het actief meehelpen en ondersteunen in de Hengstenhouderij.

Hengstenhouderij Lauw van Vliet anno 2008.
Ondanks de groei van het bedrijf is Hengstenhouderij Lauw van Vliet een echt familiebedrijf gebleven. Of het nu gaat om een fokkerij advies voor de merrie, hengstenkeuze bepaling of het bekijken van uw merrie en/of veulen, goed contact wordt daarbij als zeer belangrijk ervaren. In 2007 is de accommodatie van de Hengstenhouderij aangepast aan de hedendaagse wensen van de fokkerij. De 30 bestaande boxen zijn verbouwd en gemoderniseerd om de merries van fokkers zo optimaal mogelijk te begeleiden.

Jaarlijks worden er uit een klantenbestand van meer dan 600 enthousiaste fokkers diverse veulens aangekocht voor de opfok en/of handel. Ook indien u op zoek bent naar een getalenteerd, fijn sportpaard bent u aan het goede adres


Hengstenshows.
De jaarlijkse hengstenshows vormen een terugkerend evenement waarin de fokkers een boeiend programma voorgeschoteld krijgen met diverse interessante hengsten. Verdeeld over twee locaties krijgt het publiek ieder jaar een afwisselende avond aangeboden waar zowel nieuw als reeds bewezen bloed getoond wordt. De fokkers kunnen de weg goed vinden naar de Hengstenshows. Uit reacties van het publiek en de hoeveelheid mensen die hier ieder jaar opnieuw op af komen blijkt het succes van deze shows.

Veulenverkoopdag.
Ieder jaar in de maand Oktober vindt er op het bedrijf van Lauw van Vliet een speciale Veulenverkoopdag plaats. Een extra service naar de klanten van de Hengstenhouderij, die door de fokkers zeer gewaardeerd wordt.

Wij heten u graag welkom op Hengstenhouderij Lauw van Vliet!


RECENT NIEUWS

4-6-2018
Nieuw dressuurbloed op stal: King de Niro (De Niro x Ampere z x Havidoff)

Wij zijn blij dat wij aan u kunnen voorstellen King de Niro sinds vorige week KWPN goedgekeurd! &nbs...

Lees meer
22-3-2018
Hengstenshow met High Shutterfly & Just One bij Manege Beukers!
a.s. zaterdag 24 maart, hengstenshow bij Manege Beukers in Oudkarspel met de KWPN goedgekeurde hengsten High Shut...
Lees meer
8-3-2018
Hengstenbrochure 2018 Stal van Vliet via In de Strengen.
Ook dit jaar hebben wij ervoor gekozen om onze Hengstenbrochure via In de Strengen te verspreiden. Vrijda...
Lees meer