NIEUWS

MEER NIEUWS

30-1-2012
Peppermill beschikbaar via Hengstenhouderij Lauw van Vliet!
De Grand Prix-springhengst Peppermill (v. Burggraaf), die grote successen behaalde met John Whitaker, komt in Nederland beschikbaar voor de fokkerij. Egbert Schep uit Tull en ‘t Waal heeft met de eigenaresse Rebecca Stone afspraken kunnen maken dat Peppermill ter dekking komt bij Lauw van Vliet in IJsselstein. Sperma is ondertussen al beschikbaar.

Peppermill liep een paar maanden geleden een blessure op, waardoor terugkeer op het hoogste niveau zeer klein geacht wordt. Een aderlating voor John Whitaker, want het programma was afgestemd op de Olympische Spelen in Londen dit jaar, de tweede voor Peppermill. Het duo werd zelfs tot de kanshebbers op een medaille gerekend. Op het EK in Madrid 2011 en het EK in Mannheim 2007 droeg hij bij aan de bronzen teammedaille voor Engeland.

Het laatste optreden in de ring van Peppermill dateert van november 2011 toen hij de 1.60m Grote Prijs van München won. Verder won hij in zijn carrière de Grote Prijs van Hickstead, Vejer de la Frontera, Rome en Valencia en maakte hij diverse keren deel uit van het winnende team tijdens landenwedstrijden. In de ring viel Peppermill elke keer weer op met zijn imposante galop, gigantische springvermogen en voorzichtigheid.

Ook qua pedigree is Peppermill, gefokt door Jack Verstappen in Swalmen, bijzonder interessant voor de fokkerij. Zijn vader Burggraaf staat wereldwijd bekend als een uitstekende springpaardenvererver, terwijl zijn moeder Litaire afstamt van de stempelhengst Voltaire. Een volle broer van Peppermill, Twister, sprong internationaal 1.50m met Laura Renwick. Hun grootmoeder Rosita (Lector x Glavius) heeft Grand Prix gesprongen met Eric van der Vleuten onder de naam Expo Grapic. Peppermill voldoet aan de röntgenologische eisen zoals het KWPN die stelt.

Klik hier voor de website van Peppermill:
www.peppermillstallion.com

Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk via: www.lauwvanvliet.nl24-12-2018
Stal van Vliet wenst iedereen fijne kerst en een heel gezond, sportief en goed 2019!


High Shutterfly
...
Lees meer
24-11-2018
Zeer goede start KWPN hengstencompetitie van Just One en High Shutterfly!

Afgelopen dinsdag 20 nov. vond de eerst wedstrijdplaats van de KWPN Blom hengstencompetitie 2018/2019 in de Peelber...

Lees meer