NIEUWS

MEER NIEUWS

28-2-2012
Vijf nieuwe hengsten verkrijgbaar via Lauw van Vliet
KWPN-hengst Vancouver weer beschikbaar. Het dekstation van Lauw van Vliet in IJsselstein is voor komend seizoen uitgebreid met vijf hengsten. Naast de Grand Prix-springhengst Peppermill (v. Burggraaf), staat Vancouver (v. Le Tot de Semilly)  nu bij Van Vliet op het station. De voormalige Eurocommerce hengst, die goede resultaten neerzette op Grand Prix-niveau, lijkt bovengemiddelde springpaarden te vererven.

Vancouver is niet voor niets op de zevende plaats binnengekomen op de KWPN-index in de categorie ‘hengsten met nakomelingen in de springsport (oudste nakomelingen tussen de 7 en 9 jaar)’. Het KWPN keurde Vancouver in 2004 goed via het verkort verrichtingskampioen, waarin hij zeer hoog scoorde. Hij kreeg een 9 voor vermogen, een 8,5 voor de galop en springaanleg en een 8 voor de afdruk. Datzelfde jaar won hij onder andere de vijfde prijs in de 1.60m Grote Prijs van Valkenswaard met Gerco Schroder. In 2006 finishte hij als vierde op het NK in Mierlo met Wim Schröder. 2008 was het laatste internationale jaar voor Vancouver. Hij werd verkocht aan Maja Friberg die haar paarden stalt op de BWG Stables in Tubbergen en hem nu beschikbaar stelt voor de fokkerij.

Vancouver is een zoon van de invloedrijke Selle Francais hengst Le Tot de Semilly (v. Grand Veneur). Zijn moeder is de Anglo-Arabische merrie Perpetua du Crocq X (Fangio x Vertubleu), die meer goede springpaarden gaf. Laurasie du Rietz (v. Urbain du Monnai) bereikte net als haar halfbroer Vancouver het Grand Prix-niveau, terwijl Gretel du Rietz (v. Narcos II) op 1.35m niveau uitkwam. Perpetua du Crocq is een halfzus van twee goedgekeurde hengsten en drie internationale springpaarden. Over prestatie gesproken!

De andere drie nieuwe hengsten die Lauw van Vliet aanbiedt voor de fokkerij zijn de vierjarige springhengst Dexter R (Namelus R x Contender), de vijfjarige dressuurhengst Connaisseur (Con Amore x Donnerhal) en de vierjarige AES-goedgekeurde hengst Detroit (Unaniem x Burggraaf).4-6-2018
Nieuw dressuurbloed op stal: King de Niro (De Niro x Ampere z x Havidoff)

Wij zijn blij dat wij aan u kunnen voorstellen King de Niro sinds vorige week KWPN goedgekeurd! &nbs...

Lees meer
22-3-2018
Hengstenshow met High Shutterfly & Just One bij Manege Beukers!
a.s. zaterdag 24 maart, hengstenshow bij Manege Beukers in Oudkarspel met de KWPN goedgekeurde hengsten High Shut...
Lees meer