NIEUWS

MEER NIEUWS

15-3-2012
Quasimodo Z verhuurd aan Van Dellen en Van Vliet
Springpaardenvererver Quasimodo Z (Quidam de Revel x Carthago Z) van Stal Bessemeind is binnenkort te zien op de hengstenshows van Willy Brinkman in Twello (maandag 9 april) en Lauw van Vliet in IJsselstein (zaterdag 14 april). De dertienjarige hengst is verhuurd aan Sietse van Dellen uit Opende, die hem eerder al exclusief voor de drie noordelijke provincies aanbood.

Quasimodo Z dekte jarenlang op stal Bessemeind in Gilze, maar na het recente overlijden van Ad Goeijers krijgt hij een nieuwe stal. Sietse van Dellen heeft hem gehuurd en is een samenwerking aangegaan met Lauw van Vliet, die de hengst bij veel merries binnen zijn klantenkring kan aanraden.

Met nakomelingen die bovengemiddeld presteren is Quasimodo Z inmiddels al wereldwijd bekend. Zo zijn Vip van de Keersop (Yuri Mansur), Qulander Z (James Paterson Robinson), Quinto II van Bessemeind’s (Omar Karaevli) en Winny (Yves Houtackers) al op 1.60m niveau geklasseerd en springen Quickly B Z (Edwin Smits) en Quite Special (Marjorie Schneeberger) op 1.50m niveau.

In 2011 werd Quinault VDV (mv. Hinault) nog uitgeroepen tot kampioen jonge springpaarden tijdens het Winter Equestrian Festival met Laura Kraut. Ditzelfde jaar verdiende Quasimodo Z de KWPN-erkenning op basis van eigen prestaties en die van zijn kinderen. Het NRPS en AES keurden de hengst op jonge leeftijd al goed.

De zoon van Quidam de Revel x Carthago Z x Libero H x Ramiro Z x Lucky Boy xx x Farn x Wagner is genetisch zeer interessant en komt bovendien uit de hoogaangeschreven Loma-stam, die tot bloei kwam op de Eloma Hoeve van Sietse van Dellen. Zijn moeder Caloma Z sprong op achtjarige leeftijd al op wereldbekerniveau met Morten Djupvik. De groot- en overgrootmoeder werden op 1.30m niveau uitgebracht.

 24-12-2018
Stal van Vliet wenst iedereen fijne kerst en een heel gezond, sportief en goed 2019!


High Shutterfly
...
Lees meer
24-11-2018
Zeer goede start KWPN hengstencompetitie van Just One en High Shutterfly!

Afgelopen dinsdag 20 nov. vond de eerst wedstrijdplaats van de KWPN Blom hengstencompetitie 2018/2019 in de Peelber...

Lees meer