NIEUWS

MEER NIEUWS

15-12-2007
Hengsten laten zich zeer goed zien in Weert.
In een waterkoude IJzeren Man in Weert werd gisteren de 2de KNHS/KWPN hengsten competitie verreden.
Er werd aangevangen met de dressuurhengsten waarbij de oudere hengsten begonnen. Broere Ufo liep een fijne proef en reed zich met zijn amazone Kirsten Beckers naar een mooie derde plaats. In de klasse M liep Broere Valdez mee. Na zijn afwezigheid in Hengelo werd er met extra belangstelling vanuit het publiek en jury gekeken naar het optreden van deze charmante hengst. Lichtvoetig en zeer meewerkend liet Kirsten Broere Valdez door de baan gaan. Helaas was de jury erg voorzichtig in haar punten, want hoewel een score van 78.5%  en een derde plaats zeker geen schande is, was de verwachting hoger geweest.
Westenwind sloot de dressuurgroep af met een goede performance. Deze over veel hengstenuitdrukking beschikkende hengst liet zich heel goed zien in een zwaar deelnemersveld. Emmelie Scholtens, zijn vaste amazone keek terug met een zeer goed gevoel op deze proef, ook deze proef werd met 77% en een 8ste plaats zeker niet overgewaardeerd.

Het avondprogramma stond geheel in het teken van de springhengsten. Kentucky liet zich fantastisch zien onder Richard Kapteijn. Iedere week springt deze hengst beter en wordt hij sterker. In Weert sprong hij met 2 nulrondjes naar een prachtige 6de plaats.
Undercover liet in Weert ook duidelijk zien wat hij in huis heeft. Vlug, snel in zijn manieren en met een fantastische inzet laat deze hengst zich door het parcours heen leiden. 2x dubbel nul en een mooie vierde plaats was de beloning!  "We investeren in al onze hengsten door ze goed op te leiden en hen veel vertrouwen te geven in het parcours. Unaniem is ook zo'n hengst. We zien hem  iedere week sterker worden en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst, een heel fijn paard", aldus een tevreden Lauw van Vliet. Unaniem sprong 2 keer nul en behaalde een mooie 7de plaats.

Op 27 december vindt de derde Hengstencompetitie plaats in Zuidbroek.

 4-6-2018
Nieuw dressuurbloed op stal: King de Niro (De Niro x Ampere z x Havidoff)

Wij zijn blij dat wij aan u kunnen voorstellen King de Niro sinds vorige week KWPN goedgekeurd! &nbs...

Lees meer
22-3-2018
Hengstenshow met High Shutterfly & Just One bij Manege Beukers!
a.s. zaterdag 24 maart, hengstenshow bij Manege Beukers in Oudkarspel met de KWPN goedgekeurde hengsten High Shut...
Lees meer